Tiiveysmittaus varmistaa rakentamisen laadun

Kun rakennus on energiatehokas ja tiivis, ilmanvaihto toimii oikein, lämmin sisäilma ei vuoda ulos eikä kylmä ilma pääse sisään. Rakennuksessa ei ole vetoa eikä kosteus ei pääse rakenteisiin. Sisäilmaan ei myöskään pääse ulkoa epäpuhtauksia.

– Tiiveysmittaus on rakentamisen laadun mittari, toteaa energia-asiantuntija, yrittäjä Josef Ertl EnerOpt Ky:stä.

EnerOpt tarjoaa energia-asiantuntijapalveluita pientalojen rakentajille ja omistajille. Palveluihin kuuluvat rakennusten tiiveysmittaus ja lämpökuvaus laajalti Etelä-Suomen alueella. EnerOpt toimii myös alihankkijana yhteistyössä Vertia Oy:n kanssa. Vertia on Suomen suurin tiiveysmittauksia tekevä yritys.

– Kun teen tiiveysmittauksia, usein myös samalla korjaan löytämäni pienet vuodot, mikäli ne ovat sellaisissa paikoissa, joihin pääsen käsiksi. Suuremmat tai hankalassa paikassa olevat vuodot pitää korjata erikseen.

Tiiveysmittaus kannattaa tehdä

Tiiveysmittauksella selvitetään talon ulkovaipan ilmanpitävyys.

– Kun tiedetään että talo on tiivis, voidaan varmistua rakentamisen hyvästä laadusta, hyvästä ilmanvaihdon hallinnasta ja pienemmistä energiakustannuksista.

 

Lue lisää vuoden ensimmäisestä Talomestarin numerosta 1/2020!

 

 Josef Ertl

- Vuotokohtien paikannuksen ansiosta voidaan korjata vuodot, jotka muuten jäisivät huomaamatta, toteaa energia-asiantuntija Josef Ertl.